sobota 30. listopadu 2019

Návštěva v ŠPS Pardubice

Dne 28.11. jsme jeli do Střední průmyslové školy potravinářské. Šli jsme se převléknout. Pán nás rozdělil do skupin. Jedna skupina byla po 7 dětech, druhá skupina byla po 8 dětech.
 První skupina, tudíž i já, šla první do cukrárny. Rozdělili nás do dvojic a jedna skupina byla po trojici. Já a T. jsme šli první dělat vanilkové rohlíčky, druhá dvojice
J. a T. dělali linecká srdíčka. A trojice, neboli V., D., O. dělali linecké smajlíky. Po nějaké té době jsme se prohodili a po chvíli zase. A potom jsme se s druhou skupinou prohodili a šli jsme do pekárny.
 Bylo tam veliké horko. Šli jsme se kouknout co dělala druhá skupina. Pán připravil těsto a podal nám závaží, abychom do těsta vymačkávali důlky. Každý si vymáčkl dvě těsta. Dokonce i paní ředitelka si to zkusila. A potom jsme to mašličkovali.
A začali jsme zdobit. Nějaké obličeje. Potom jsme to dali upéct. Mezitím co se to peklo, tak nám pán ukázal přístroj na vyrábění rohlíčků. Všichni jsme to mohli zkusit. Modlili jsme se, aby nám to vyšlo. Některým se to podařilo, tak jsme ty rohlíky dali péct. Potom jsme to nechali upéct a šli jsme si pro druhou skupinu, aby si šli pro koláčky, co vyrobili.
 Potom jsme se šli převléknout. A pak jsme se fotili. Pak jsme vyšli ven. Mohli jsme si něco koupit. Chvilinku jsme si povídali s paní učitelkou. A potom jsme šli čekat na autobus. Přijeli jsme zpátky do Rybitví. A já se rozhodla, že nebudu kuchařkou,
ale cukrářkou, protože mě to moc bavilo.
N. B.

Žádné komentáře:

Okomentovat