pondělí 29. října 2018

Zločin slečnám nesluší

Autorka: Robin Stevensová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 336
Žánr: detektivka
Autor hodnocení: Šáry09

 Šáry09 má ráda napínavé příběhy, a proto se rozhodla, že svůj první článek věnuje knížce anglické spisovatelky - Robin Stevensové…

 Kniha vypráví o dvou kamarádkách, Hazel a Daisy, které si založily detektivní kancelář. Obě chodily na školu do Deapdeanu Jednoho dne Hazel uviděla před tělocvičnou nějaké světélko. Když tam vešla, uviděla na zemi učitelku, slečnu Bellovou. Kolem ní byla krev. Běžela pro svou kamarádku Daisy a spolu šly znovu do tělocvičny. Také si po vstupu všimly, že je nad nimi otevřený balkon. Než však dorazily, tělo slečny Bellové zmizelo.
 U tělocvičny je najednou objevila jiná učitelka, slečna Tennysonová. Zlobila se na ně, protože už bylo pozdě.  Poslala je hned spát a pak se šla do tělocvičny sama podívat.
 Hazel a Daisy se rozhodly, že společně tuhle záhadu vyřeší a pustily se do pátrání….

 Mojí nejoblíbenější postavou byla Hazel, protože se všeho bojí. Třeba zrovna ležící učitelky na zemi. Daisy se mi naopak moc nelíbila. Byla hrozně moc zvědavá a pořád poslouchala jen samu sebe.

 Příběh byl dobře zpracovaný a hezky popsaný. Moc se mi líbil, protože byl napínavý. Nic mu nechybělo. Knížku bych určitě doporučila. I dospělákům, protože mi přišlo, že je tak trochu určená i pro ně. Po přečtení jsem měla hodně dojmů a ti, co si knihu vyberou, je určitě budou mít taky. 


Žádné komentáře:

Okomentovat